Ameliyat İzlerine TCA Asiti Nasıl Uygulanır




Ameliyat İzlerine TCA Asiti Nasıl Uygulanır


Ameliyat izleri yani dikiş izlerini geçirme gibi bir amacınız varsa ve bunun için tca kullanacaksanız öncelikle cilt yapısının hassasiyetine bağlı olarak asiti seçmelisiniz. Ameliyat ve dikiş izleri aslında yapı olarak, faça izleri, jilet izleri ve vücut çatlaklarına benzer olduğu için genelde %25 ile %40 arasında bir oranda tca asit tercih etmelisiniz.

TCA peeling uygulamasının cilt üzerinde varlık gösteren iz, leke, dövme vb gibi rahatsız edici unsurların yok edilmesinde kullanılan bir peeling asidi olduğu unutulmamalıdır. Cilt hastalıklarının tedavi sürecinde değil tedavi sonrası oluşabilecek izlerin ortadan kaldrılmasın da kullanılmalıdır. Yani izler için tca kullanacaksanız o izin oluşumundan en az 1 sene geçmiş olması gerekir. Çünkü hasarlı doku veya var olan kızarıklıklar üzerinde tca kullanılmaz. Ayrıca tca'nın hamile ve emziren kadınlarca kullanılması yasaktır.

Size uygun asit oranını belirlemek ilk işiniz olmalı, bu noktada %25 tca ile başlayabilirsiniz. maksimum olarak %40 tca kullanabilirsiniz. Asit uygulamasından önce asiti cildinizdeki ameliyat izinin ufak bir kısmında muhakkak deneme yapmalısınız.


kaynak :  http://www.sagligim.org/2017/03/ameliyat-izi-nasil-gecer.html#more


Sosyal medya :

Facebook : https://www.facebook.com/cilthastaligi/

Google + : https://plus.google.com/101249169258134621055
Categories:
Benzer Videolar

0 yorum: