Yara İzi Bitkisel Tedavisi



Yara İzi Bitkisel Tedavisi



Son yıllarda ortaya çıkan bitkisel ve doğal çılgınlığı kendisini yara izlerinde de gösteriyor. İnternette türlü bitkiler yara izi geçirir diye sayılıp sıralanıyor, oysa gerçekten bu maddelerin yara izini geçirmesi mümkün değildir. Ha yaralanma esnasında yara tazeyken yapılacak bakımlarda bu maddeler işe yararlar. Ama oluşmuş izle bu tarz bitkisel yağ ve maddelerle geçmez.

Genelde yaralar ve izleri için kantaron yağı, aloe vera, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, kakao yağı, çay ağacı yağı, sandal ağacı yağı, e vitamini, limon, elma sirkesi, soğan, sarımsak, salatalık, roka, roka tohumu, gotu kola, meyan kökü, tarçın, yumurta akı, yoğurt, karbonat gibi maddeler sıralanıyor.

Bunların büyük çoğunluğu yarayı nemli tutacak yağlardan oluşurken, çay ağacı yağı, tarçın, elma sirkesi gibi maddeler mikrop kapmayı önleyici maddeler, ama özellikle limon ve karbonat vb. maddelerden ciddi anlamda uzak durmalısınız. Kantaron yağı geleneksel olarak yara iyileştirici bir maddedir, yaraların çabuk iyileşmesine yardım eder, ayrıca bal ve yumurta akı da cildin hızlı iyileşmesine yardımcı olur, özellikle yumurta akı yanıklarda çok iyidir. Ama tekrar belirteyim ki bu maddelerin hiç birisi oluşmuş yara izini gideremez.

kaynak:  http://www.sagligim.org/2017/08/yara-izi-nasil-gecer.html


Sosyal medya :

Facebook : https://www.facebook.com/cilthastaligi/

Google + : https://plus.google.com/101249169258134621055
Categories:
Benzer Videolar

0 yorum: