Jilet İzi Nasıl Geçer




Jilet İzi Nasıl Geçer


Bu yazıda sizlere jilet izi nedir, jilet izleri nasıl geçer, tedavisi, yapılması gereken bakımlar, evde jilet izini geçirmeniz için yapmanız gerekenleri anlatacağım.

 

Jilet  İzi Tedavisi


Bir çok sebepten ötürü olmuş ve  şikayetçi olduğumuz kesik izleri yada doğrudan jilet izi vb. izleriniz vardır. Kesici aletler kullanılarak vücutta istemli yada istem dışı oluşmuş kesik izlerinin lazer, dermabrazyon ve estetik cerrahi gibi operasyonlara gerek kalmadan silebilirsiniz. Bu yöntemlerin dışında hem daha ekonomik hemde kişinin kendi başına gerçekleştireceği bir tedavi yöntemi olarak kimyasal asit uygulamalarıyla geçirmek yada vücuttan silmek mümkün.

Nedenleri hakkında laf kalabalığını bir kenara bırakacak olursak, deriyi katmanlar halinde soyarak oluşmuş olan izlerin tabakalar halinde deriden atılmasını sağlayan TCA uygulamasıyla jilet izlerini silebilirsiniz. Ancak burada belirtmek istediğim bir konu, bu asit yeni izlerin üzerine uygulanmaz, yara varsa kullanılmaz, yani tca eski jilet izlerinin üzerine uygulanmalıdır.
jilet izi nasıl geçer


Jilet İzi Sildirme


Jilet izini silmek için yapmanız gereken ilk şey kullanacağınız TCA ' nın oranına karar vermektir. Bu noktada size şunu söyleyebilirim kol ve bacaktaki jilet izleri için %40 tca kullanın, kadınlar için %30 daha uygun, göğüs bölgesindeki izler içinse %25 tca daha uygun, eğer jilet veya ustura izi yüzünüzdeyse bunun için %15 tca kullanmalısınız. Ama mümkün mertebe düşük oranlı asitlerle uygulamaya başlamanız da fayda var. Asit oranını belirlediniz asidi temin ettiniz (asiti doa kimyadan alın,diğerleri sahte), uygulamadan önce iki iş yapacaksınız, bu işler asit etkisini sonlandırmak için sonlandırma suyu hazırlamak ve cildinizi yıkadıktan hemen sonra uygulayacağınız merhemi hazırlamak.

Sonlandırma suyunu hazırlamak için 1,5 litre damacana suyu alacaksınız, suyun içine bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve iyice çalkalayın sonrasında buzdolabına koyun.

Tca sonrası merhem için madecassol, çinko oksit, b5 vitamini ve e vitaminine ihtiyacınız var. Bir tüp madecassol 40 gr kremdir, onun içerisine 5 gr çinko oksit, 5 ml b5 vitamini, 5 ml e vitamini, yani şişelerin yarısını ilave edip iyice karıştırın. Bu merhem cildinizdeki soyulmanın daha hızlı olmasını sağlayacak.
jilet izi nasıl silinir

Jilet İzine TCA ile Çözüm


Yukarıdaki hazırlıkları yaptıktan sonra sıra geldi uygulamaya. Uygulamadan önce asitin denemesini yapmak gerekiyor. Bu denemenin amacı cildin vereceği tepkiyi ölçmektir. deneme uygulaması daha iyi sonuç almak için şarttır. Şİmdi deneme uygulaması ile ilgili bilgiler vereyim.
  • Uygulama için %40 tca asiti izin kalınlığına göre bir araç seçerek uygulayacağız. Burada asitin ciltte yayıldığını gözönünde bulunbdurarak izden daha ince bir sürme aparatı hazırlamanız gerekiyor, örneğin bir kürdanın ucuna dolanacak bir pamuk veya iz çok inceyse bir iğnenin ucuna saracağınız çok az miktarda pamuk işinizi görecektir.
  • Jilet izlerinden birisinin tam orta noktasına uygulama aracıyla asiti sürün. Asit yayıldığı için kenarlardan 1-2 milim boşluk bırakarak tam orta noktaya sürün asiti, ne kadar ince uygulama yaparsanız o kadar iyi.
  • Asiti ciltte 4 dakika bekleteceğiz. Unutmayın bunu tek izde yapacaksınız, bu izdeki sonuçları gözlemleyeceğiz ki daha sonra diğerlerinde kaç dakika bekletmeniz gerektiğine karar verebilelim. + dakikanın sonunda bol suyla cildi yıkayın. Tekrar söylüyorum asiti ilk olarak tek izde deneyeceğiz.
  • jilet izini tca ile silme
  • Sabah akşam yaptığımız merhemiçok az miktarda izin üzerine süreceğiz. Kremi çok sürerseniz cilt erken soyulur bunu istemeyiz.
  • Tek izdeki deneme sürecinde tıpkı genele uygulama yapılmış gibi tek ize bakım yapacağız, dar kıyafetler giymeyeceğiz, bölgeyi tahriş etmeyeceğiz, asla soymayacağız. Ayrıca duşta kese falan yapmayacağız. Bölge kendi kendine soyulacak
  • Yaklaşık 10 gün sonra cilt soyulduğunda sonuçlarına bakacağız, eğer soyulma ince olduysa bekleme süresini veya asit oranını arttırmamız gerekecek, soyulma çok kalın kızarık olduysa bekleme süresini biraz düşüreceğiz. Soyulmanın sonucu cildimizin asite verdiği tepkiyi gösterecek bu yüzden genel uygulamaya yaptığımız deneme uygulaması sonucu karar vereceğiz.
tca jilet izini geçirir mi

Bu hazırlıklardan sonra deneme uygulamasını yapmış, artık tüm bölgeye asiti kaç dakika bekleteceğinize ve asit oranına karar vermiş olacaksınız. Sonrasında asiti izin genişliğinden daha dar bir araçla süreceksiniz, Deneme uygulamasında da yazdığım gibi, ne kadar ince uygulama yaparsanız o kadar iyi. Bir kürdan veya iğnenin ucuna doladığınız pamukla çok ince  olarak tam izin ortasına asiti sürün. Ve karar verdiğiniz bekleme süresine göre beklettikten sonra dilerseniz bölgelere bekleme süresinin yarısı geçtiğinde ikinci bir kere daha asit sürün.

Eğer izleriniz çok sayıda ise 4 ize uygulayıp yıkayın, diğer izlere daha sonra uygulayın. Yani ilere dörder dörder asit uygulayın. Zaman dolunca hazırladığınız sonlandırma suyu ile bölgeyi iyice yıkayın. Biraz bekledikten sonra son kez normal suyla yıkayın ve havluyla çok nazik biçimde kurulayın. Son olarak hazırladığınız merhemi asit sürdüğünüz bölgenin üzerine sürün.
tca ile jilet izi tedavisi

Not: Bir başka uyarı olarak asitin kapağını sıkı kapatmayı unutmayın. Ayrıca asiti doakimya.com sitesinden satın alın. bir çok yerde, özellikle tek asit satılan sitelerde satılan asitler sahte, sonra ben asit sürdüm izler geçmedi diye mail atmayın.

Merhemi sabah akşam bölge soyulana kadar uygulayın. Merhemi çok az miktarda sürün, kremi çok sürmek cildin erken soyulmasına neden olur bu da sakıncalıdır. Kremi çok az miktarda sabah akşam sürün. Soyulma 5 ile 8 gün arasında başlar. Bu noktada kesinlikle kendiniz soymaya kalkmayın. Bunu tekrar yazıyorum sıkılıp-heycanlanıp soymayın, soymaya kalkmayın. Soyulma bittikten sonra 2 gün daha merhemi sürün. Ayrıca asit sürdüğünüz yerleri güneşten, ışıktan, sıcak ve soğuktan koruyun. Kesinlikle üzerine sabun vb. maddeler sürmeyin, yıkamamaya özen gösterin.Ha duş alın sıkıntı yok ama bölgeyi duşta ovalamayın. Soyulma bittikten sonra bir hafta kadar buna dikkat edin. Sonrasında bakım bitecek.
tca ile jilet izi silme

Jilet İzi Nasıl Giderilir


Jilet izi silmek için tca uygulamasını ayda bir uygulayacaksınız. Jilet izi derinliğine bağlı olarak 6 ile 12 ayda silinecek. Jilet izinde kalan izin ve beyazlığın nedeni kolajen ve elastin dokudaki yırtılma bu yüzden asit uygulamasından 15 gün sonra bölgeye a vitamini ve c vitamini bakımı yapmanız bölgenin daha hızlı iyileşmesini daha pürüzsüz olmasına yardımcı olacak. Jilet izleri bu yolla kesin geçer, yapmanız gereken tek şey sabırlı olmak, ve iyi uygulamak. Sonrasında problem yaşama oranınız hiç yok.
jilet izlerinden kurtulma




Categories:
Benzer Videolar

0 yorum: