Kantaron Otu Faydaları




Kantaron Otu Faydaları


Halk arasında kantaron otu diye kısaltılan sarı kantaron, demlenerek, çayı içilen veya yağı çıkarılan bir bitki. Bir çok geleneksel kullanım alanı olmasına rağmen, bilinen en çok kullanımı, çayının depresyona iyi gelmesi, menapoza iyi gelmesi, uykusuzluğu düzenlemesi, mide sorunlarına iyi gelmesi, gastrit ve ülsere iyi gelmesi ile yağının yara, yanık, kesik gibi durumlarda kullanılmasıdır.

Etken maddesi olan hiperisin (hypericin) kimyasal formülü (C30H16O8) olan iupac adı (1,3,4,6,8,13-Hexahydroxy-10,11-dimethylphenanthro[1,10,9,8-opqra]perylen-7,14-dion) olan bir bileşiktir. Sarı kantaronun içerisinde bulunan bir diğer madde hiperforin (hyperforin) ise kimyasal formülü (C35H52O4) olan bir bileşiktir. Bu maddeler insanlarda MAO (Monoamin Oksidaz) enzimini parçalayarak MAOİ (Monoamin Oksidaz İnhibitörü) görevi görür, böylece epinefrin (adrenalin, seratonin ve dopamin değerlerini değiştirir. Zaten strese iyi gelmesinin, depresyonda kullanılmasının, panik atak gibi durumlarda kullanılmasının nedeni budur.

kaynak :  http://www.sagligim.org/2017/03/sari-kantaron-otunun-faydalari.html#more

Sosyal medya :

Facebook : https://www.facebook.com/cilthastaligi/

Google + : https://plus.google.com/101249169258134621055

Categories:
Benzer Videolar

0 yorum: