Jilet İzi Nasıl Geçer

Tavsiye videomuz jilet izi nasıl geçer? jilet izini geçirmenin bir çok yöntemi var imiş... Bilmiyor isen aşağıdaki videoda nasıl silineceği hakkında yeterince bilgi var iyi seyirler...




Özellikle ülkemizde gençlik hezeyanıyla kollarına faça denilen jiletle kesme oldukça yaygın bir durum. Tabi yaş ilerledikten sonra insanlar yaptıkları hatanın farkına varıp jilet izi tedavisi olmak istiyorlar. İşte bu yazıda sizlere jilet izi nasıl geçer, tedavisi, ne iyi gelir, jilet izi giderici krem, lazerle tedavi, estetik ameliyat gibi plastik cerrahi tedavisi, tca ile jilet izi silmek gibi yöntemleri hakkında bilgiler vereceğim.

Jilet İzi Nedir

faça izi
Faça da denilen, jilet izi genelde sert ve kesici cisimlerle (jilet, ustura, bıçak, cam, vb) ile kol, bacak, göğüs, yüz gibi alanlarda oluşan kesiklere denilir. Bu bölgelerde ister bilinçli isterse kaza sonucu oluşan izlere jilet izi diyoruz. Genelde oluşum mekanizması, kesici cisimle alanda oluşan ince kesiğin ciltteki kolajen ve elastin dokuyu keserek orada derin yırtıklar oluşturmasıdır. Aslında bu mekanizma hamilelik veya kilo almayla birlikte oluşan cilt çatlaklarına çok benzer. Onda da doku yırtılarak beyaz bir iz kalır. İnsanlar yıllar sonra bu izlerden kurtulmak isterler, çünkü gençlikte yapılan bu hata ileriki yıllarda insanların hayatlarına mani olur. Bir çok insan bu izler yüzünden kısa kollu kıyafetler giyemezken, bazı insanlar polislik sınavı, askerlik sınavı veya hostes vb. olmak için bu izlerin kendilerine mani olacağını bildikleri için izlerden kurtulmak isterler.

Jilet İzi Tedavisi


Eğer izleriniz yeniyse iz giderici ve iyileştirici kremler deneyebilirsiniz. Ama bu kremler izlerin henüz yeniolduğu aşamada işe yarayan maddelerdir. Zaten birazdan kremleri de anlatacağım. Eskimiş jilet izleri için kremler bir işe yaramaz. Bunlar için genelde, lazerle soyma, buz terapisi, estetik ameliyat, dermaroller, dermapen, tca kimyasal peeling soyma gibi yöntemler kullanılır.

Jilet İzi Giderici Krem


İnsanlar jilet izi için ilk olarak jilet izi geçiren kremler kullanmayı tercih ediyorlar. Genelde bu işler için, contratubex, skarexin, xeragel, expigment, acnelyse, tretin, mederma, scarzone,  madecassol, hametan, salyangoz kremi gibi kremlerle, kantaron yağı gibi yağlardan medet umuyorlar. Oysa bu kremler izler henüz yeniyken yani yara halindeyken etki edebilecek kremlerdir. Yani oluşmuş izi kremlerle geçirmeniz mümkün değildir. Özellikle diğer yazılarımda yorumlar ve maille contratubex krem için çok soru geliyor, ancak dediğim gibi bu kremlerle 6 ay geçmiş, artık oluşmuş kalıcı hale gelmiş jilet izini geçirmenizin mümkünatı yoktur. Çünkü oluşan skar izi kremle falan gitmez.

Lazerle Jilet İzi Tedavisi


jilet izi lazer tedavisiLazerle jilet izi tedavisi için genelde "Fraksiyonel Karbondioksit CO2 Lazer" ve "Fraksiyonel Non-Ablatif lazer" kullanılır, son zamanlarda bu işleme "Karbolaz" da denilmektedir. Genelde ayda bir (4 hafta) gibi sürelerde izlerin olduğu yere lazer uygulanır. Lazer uygulamasındaki amaç 5mm ile 15mm derinliğinde bir alanın lazerle yakılarak cildin pul pul veya bir bütün halinde soyularak yeni doku üretmesi amaçlanır. Yapılan işlem esasen cildin yakılarak soyulması işlemidir. Böylece cildin tekrarlanan soyulmalarla yeni doku üretmesi amaçlanır.

Lazerle jilet izi tedavisi fiyatları genelde izin çokluğuna ve büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 2500 lira ile 8000 lira arasında değişmektedir. Uygulama yapan güzellik merkezleri, klinikler veya doktorlar ücreti seans başına isteyebilir bu durumda seans başı 500 ila 1000 lira gibi rakamlar karşınıza çıkabilir, ancak bu rakamlar seans sayısı tam olarak bilinmeyeceği için toplamda çok yüksek ücretlere gelebilir, Ayrıca lazerle jilet izi tedavisinde merkezler genelde kesin çözüm vaat etmezler ve işlem sonrası iz kalmayacağı garantisini vermezler.

Ameliyatla Jilet İzi Tedavisi


Ameliyatla jilet izi tedavisi aslında estetik bir operasyondur, Operasyunu yapan estetik cerrah ciltteki izli bölge için jilet izi ameliyatı yaparak 0,2 veya 0,3 mm kalınlığında cildin başka bölgesinden aldığı deriyi estetik dikiş yardımıyla jilet veya faça izinin olduğu yere yama yapar. Bu durumda cildinizin başka bölgesinde iz kalması veya dikiş izi kalması gibi sorunlar en çok karşılaşılan sorunlardır.

Jilet izi ameliyatı fiyatı genelde estetik doktoruna göre değişmekle birlikte, 3000 lira ile 6000 lira arasında bir fiyatla ücretlendirilir. Ayrıca jilet izi ameliyatından belli bir süre sonra bazı doktorlar  jilet izi olan bölgeye lazerli tedavilerini de ek olarak uygulayabilirler. Ancak internetteki jilet izi ameliyatı yaptıranlar yaptıkları yorumlarda çoğunlukla dikiş izlerinden veya diğer bölgelerde kalan izlerden şikayetçi olmaktadırlar.

Jilet İzi Buz Terapisi


Buz terapi veya "İce  Therapy" denen bu yöntem cildin epidermis denen üst tabakasına eksi (-) 32 veya (-) 40 derecede buz kristallerini cilde vererek cildin üst derisini dondurur. Dolayısıyla donan ince tabaka 15 gün içinde soyularak ciltten soyuluyor. Yani jilet izine buz tedavisi de tıpkı lazer tedavisi gibi cildi soyma işlemine dayanan bir tedavi. Cildin soyularak yenilenmesini amaçlıyor. Yenilenen cilt yeni bir doku üretiyor.

Jilet izine buz terapisi veya tedavisi fiyatları uygulayan merkez az olduğundan dolayı, izin büyüklüğü ve çokluğuna göre, genelde 2000 lira ile 5000 lira arasında değişiyor. İnternette jilet izine buz terapisi yaptıranların genelde kadınlar klübü gibi yerlerdeki yorumlarından edindiğimiz sonuçsa çok başarılı olmadığı yönünde.

Jilet İzi Dermabrazyon Tedavisi


Dermabrazyon tedavisi bir çeşit zımpara ile cildin üst yapısının zımparalanması olarak bilinir, çok eski bir tedavi yöntemidir. Uzman doktor jilet izini ince bir zımpara ile kazıyarak bölgedeki dokuyu soyar, böylece cilt yeni bir doku üretir. Aslında lazer ve buz terapisi ile benzer bir mantıkta tedavidir. Cildin üst derideki dokusunun uzaklaştırılması ve bölgenin kendisini onarması amaçlanır. Dermabrazyon tedavisi izin büyüklüğü ve çokluğuna göre doktora göre değişmekle birlikte, 1500 lira ile 4000 lira arasında ücretlendiriliyor.

Jilet İzi Tedavisi Dermaroller veya Dermapen


Dermapen veya dermaroller denen cihazlar uçlarındaki iğneler yardımıyla cilde delikler açarlar. Gerek dermapen gerekse dermaroller çeşitli kalınlıktaki iğneleri içerir. Bu iğneler ile cilde açılan delikler yardımıyla cildin altındaki kolajen ve elastin tabakasını yenilerler. Aslında cilt çatlakları ile jilet izlerinin biririne benzer izler olduğunu söylemiştik, bu işlemlerde genelde doku üretimini arttırarak cildin yenilenmesini amaçlarlar, ama asla, lazer, buz terapi, dermabrazyon veya kimyasal peeling gibi cildi derinlemesine soymadıkları için etki süreleri oldukça uzar. Yani tedavi seansları daha uzun olur, Zaten bir çok merkez, lazer, buz terapisi veya kimyasal peelinge destek olması açısından bu tedaviyi destekleyici olarak uygularlar.

Dermapen ile jilet izi tedavisi fiyatları 1000 lira ile 2500 lira arasında değişir, diğer tedavilere göre daha uygun olmasının sebebi, doktorlar tarafından değil de genellikle güzellik merkezleri tarafından güzellik uzmanlarınca uygulanmasıdır. Ancak sonucu oldukça kısıtlıdır.

Kimyasal Peeling Jilet İzi Tedavisi


Kimyasal peeling veya tca jilet izi tedavisi, kimyasal peeling asiti ile derinin üst katmanının soyularak cildin yenilenmesi işlemidir. Aslında Lazer, buz terapi, dermabrazyon, dermaroller, dermapen tedavileri ile aynı mantıkla yapılan bir işlemdir. İşlemdeki ana mantık cildin asitle yakılarak cildin uyarılması ve cildin yeni doku üretmeye teşvik edilmesidir. Yakılan cilt 7 gün (bir hafta) ile 15 gün (iki hafta) arasında soyulur. Böylece cilt yeni bir tabaka üretir. Zaman içerisinde yapılan seanslarla ciltteki jilet veya faça izleri tamamen ortadan kalkar. Bu işlemler 4 ile 12 seans arasında değişebilir. Asit uygulaması genelde ayda bir tüm izler geçene kadar tekrarlanır.

Kimyasal peeling jilet izi tedavisi fiyatları merkezlerde 2000 lira ile 5000 lira arasında yapılmaktadır. TCA ile jilet izi tedavisini diğerlerinden ayıran durumsa evde de yapılabilmesidir.

Evde Jilet İzi Tedavisi


Evde jilet izi geçirme için yapılabilecek yegane yöntem tca kimyasal peelingdir. Hem cerrahi ameliyat dışı diğer tedavi yöntemleriyle aynı mantıktadır hem de uygulaması kolaydır. Bu yüzden son yıllarda jilet izi geçirmek isteyen insanlar evde jilet izi nasıl geçer sorusunun cevabını tca asitte bulmaktadır. Peki evde jilet izine tca nasıl uygulanır. Şimdi bunu size anlatacağım. Anlatacaklarımı harfiyen uygularsanız jilet veya faça izleriniz ile 4 ila 8 ay arasında vedalaşacaksınız. İzler kesinlikle geçecek, ha daha erken silinme olabilir mi eğer izleriniz çok derin değilse evet daha erken de silinebilir.

Jilet İzine Ne İyi Gelir

jilet izi nasıl geçer
Jilet izi geçirmek için size gerekli malzemeleri yazacağım. Bu malzemelerden en son belirteceğim dermaroller, çok zorunlu değil, elinizde veya bir arkadaşınızda varsa alabilirsiniz, yoksa maddi durumunuz iyiyse edinebilirsiniz, tedavinize daha yardımcı olacaktır. Gerekli malzemeler;

  • TCA %40
  • E vitamini (saf formu)
  • B5 Vitamini 
  • Çinko Oksit
  • Madecassol Krem
  • Beklazon Krem
  • Hametan Krem
  • Dermaroller
  • C Vitamini (toz)
  • Glikolik Asit %10

Jilet İzi Nasıl Silinir


Jilet izinizi silmek için TCA kullanacağız. Bu kısmı çok iyi okumanızda ve mümkün mertebe yazdıklarıma harfi harfine uymanızda fayda var. İşlemi 3 aşamada anlatacağım birinci aşama uygulama, ikinci aşama bakım, üçüncü aşama yardımcı işlemler aşaması.

  1. Jilet İzine tca nasıl sürülür 
  2. TCA bakımı
  3. Kimyasal Peeling Destekleyici Uygulamalar

Jilet İzine TCA Nasıl Sürülür


İlk olarak bilmeniz gereken olgu her insanın cilt yapısının farklı olduğudur. Genelde %40 tca ile başlamak iyidir, ancak eğer cildiniz çok dirençli ise veya hızlı çözüm üretmek istiyorsanız, %50 veya %60 gibi asitler de kullanabilirsiniz. Asit etkisi az gelirse zaten asit oranını yükseltmelisiniz. Sizlere bu kısmı da aşama aşama aktaracağım ki sonra gerekli gereksiz soru sorup kafanızı karıştırmayın.

Şimdi ilk aşamamız test aşaması olacak cildimizi tanımak için gerekli bu aşamada cildin asite reaksiyonunu gözleyeceğiz dolayısıyla bu aşamada izlerin tamamına değil bir tanesinde deneme yapacağız.
  1. Jilet izlerinden bir tanesini deneme amaçlı asit uygulayacağız, denememiz bize diğer izlerde yapmamız gerekeni gösterecek. Asit uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli şey asiti mümkün mertebe ince sürmektir. Ne kadar ince sürerseniz o kadar iyi. Jilet izleri genelde ince olurlar, yani kalınlıkları bir iplik kadardır. Bu yüzden asiti oldukça ince bir nesneyle süreceğiz.  Asiti sürmek için bir iğnenin ucuna incecik pamuk dolayın. Pamuk ne kadar ince olursa o kadar iyidir. Çünkü asiti sürdükten sonra asitin ciltte yayıldığını göreceksiniz, bu yüzden ne kadar ince sürerseniz o kadar iyi olur.
  2. Asiti incecik şekilde tek jilet izinin üstüne sürdünüz, Tek izde deneme yaptığımız için asitin etkisini ölçmek için asiti 4 dakika kadar bekletin, ama tekrar söylüyorum bunu tek izde deneyeceğiz. Eğer jilet izi göğsünüz, boynunuz, yüzünüzde falansa veya cildiniz çok hassassa ya da kadınsanız bekleme süresini 3 dakika yapın. Çünkü bu tek izdeki etkiyi gözlemlediğimiz deneme uygulamasında asitin gücünü cildimizin direncini ölçüp buna göre diğer izlerde uygulayacağız.Tek izde deneme için 4 dakika beklettikten sonra cildinizi bol suyla defa defa yıkayın.
  3. Jilet izine aşağıda tca bakımı başlığında anlattığım gibi bakımı yapacaksınız, kremler çok sürülmeyecek, bölge korunacak, cilt soyulmayacak, kese yapılmayacak, kabuğun kendisi atması beklenecek. Böylelikle 10 gün civarında cildiniz soyulacak, soyulma bir kağıttan biraz daha kalın olmalı, yaptığınız deneme uygulaması sonuçlandığında cildinizde aşırı kızarıklık, kırmızılık, iyileşmeme vb. ekstra durum yoksa, yani cilt soyulduktan bir hafta sonra normale dönmeli, bu durumda diğer izlere de uygulayabilirsiniz.
  4. Eğer asit çok ağır gelirse bekleme süresini biraz düşüreceksiniz. Cildiniz soyulduktan sonra 1 hafta içinde normale dönmezse, aşırı kızarıklık ve sulanma gibi durumlar varsa, bakıma devam edip bölgeyi kaşımadan cildin iyileşmesini bekleyin. Bazı durumlarda iyileşme bir ayı bulabilir. Cildinizde bu %40 lık asit 4 dakikada çok derin soyulma yaparsa cilt iyileştikten sonra asitin oranını veya bekleme süresini düşürerek diğer izlere de uygulayın. Burada tek izde deneme yapılmasının nedeni asitin etkisini ölçmek.
  5. Baktınız soyulma çok ince asitin etkisi hafif bu durumda asitin bekleme süresini biraz daha yükseltebilirsiniz. Her cildin direnci farklıdır, bu yüzden testinizi buna göre yapıp kendi cildinize uygun asit oranı ve bekleme süresini bulduktan sonra bütün izlere karar verdiğiniz süre ve oranda çok ince olmak kaydıyla asiti süreceksiniz ve bol suyla yıkayacaksınız. Tek izdeki denemenin sonucu diğer izlerde yapacağınız uygulama için yol gösterici olacak bu yüzden tek izdeki deneme uygulamanız soyulup cilt tamamen normale dönmediği müddetçe asiti diğer izlere sürmemelisiniz.
  6. Test uygulamasını yaptınız asitin süresini belirlediniz, sonra tüm izlere sürdünüz işler istediğiniz gibi gitti, soyulma bitti, her şey normal, o zaman bir sonraki asit uygulamasını ne zaman yapacaksınız, burada önemli olan cildin iyileşme hızıdır. Genelde cilt 15 günde iyileşir siz üzerine bir 15 gün daha ekleyip ayda bir cildinizi tca asitle soyabilirsiniz. Ama diyelim ki cildiniz 25 günde iyileşti normale döndü bu durumda siz, üzerine 15 gün daha ekleyip, 40 günde bir uygulama yapacaksınız.


    TCA Bakımı



    İster tek izde deneme yapın isterse denemeden sonra bütün izlere uygulayın, tca asit sonrası bakımı tüm işlemlerde tam söylediğim gibi yapmalısınız.Aşağıda tarifini vereceğim merhemi ve diğer krem sürme işlemlerini tam dediğim gibi yapmalısınız.

    1. Cildinizi bol suyla yıkadıktan sonra ilk gün akşam ve sabah beklazon krem süreceksiniz. Beklazon krem cilde sadece iki kere uygulanır ilki asit uyguladıktan sonra ikincisi asit soyulduktan sonra. İlk uygulamadan sonra sadece 1 gün akşam ve sabah cilde çok az miktarda bastırmadan beklazon kremi sabah ve akşam süreceksiniz. Unutmayın sadece bir gün sabah akşam çok az miktarda ilk gün sürülecek sonra sürmeyi bırakın.
    2. TCA bakım merhemi için aşağıdaki merhemi hazırlayacaksınız
      • bir tüp madecassol krem
      • yarım şişe e vitamini
      • yarım şişe b5 vitamini
      • yarım poşet çinko oksit (5 gr) 
      Bu hazırladığınız merhemi boş bir saklama kabı veya krem kutusunda iyice karıştırın ana merhemimiz bu, Merhemi ilk gün akşam ve sabah beklazon sürdükten hemen sonra cilde çok az miktarda süreceğiz. İkinci gün beklazon kullanmadan bu merhemi sabah ve akşam oldukça nazik şekilde çok az miktarda sürmeniz lazım. Bu merhem sorulma bittikten sonra iki gün daha sürülecek. Yani soyulmadan sonra iki gün daha merhemi sabah akşam çok az miktarda süreceğiz.
    3.  Hazırladığımız merhem sabah akşam sürülürken sadece öğlenleri çok az miktarda hametan kremi cilde süreceğiz. Hametan kremi de çok nazikçe cilde sürmelisiniz.
    4. Krem İçin Önemli Uyarı: Kremleri çok az miktarda venazikçe sürmelisiniz, sert hareketlerle sürerseniz cildin soyulmasını sağlarsınız, bu da erken soyulma yapar ve iz bırakır. Kremleri Buzdolabında saklayın, ayrıca defalarca yazıyorum ama lütfen çok az miktarda sürün, yani bolca krem sürmek, cildi çok yumuşatıp erken soyar, kremi nazikçe ve çok az sadece cilde yetecek kadar sürün, öyle kat kat kalınca krem sürmeyin, çok az miktarda örneğin 4-5  jilet izine bir mercimek tanesi kadar krem yeterli gelir. Az miktarda sürün. Sürerken cildi zorlamayın, tahriş etmeyin, nazikçe sürün.
    5. Cildin yıkanmasında ve duş almanızda 2 gün sonra sorun olmaz, yani duşu 2 gün sonra alabilirsiniz, bu arada o bölgeye sabun, duş jeli vb. sürmeyin kese yapmayın, tahriş etmeyin. Ha duşun altında tazyikli suya tutmayın, ama ne bileyim su gelir, kafanızdan şampuan köpüğü gelir, vücudunuzdan sabun köpüğü gelir bunlar sorun değil. Ama siz özellikle bölgenin üzerine işlem yapmayın.
    6. Uygulama yaptığınız bölgeyi sarmayın, bandaj falan kullanmanıza gerek yok. Ama uzun kollu kıyafetler giymeniz lazım, Bu arada sıkı kıyafetler giymeyin bol ve uzun kollu olsun, sıkı kıyafetler giyinme soyunma veya gün içi hareketle bölgeyi tahriş edebilir soyulma yapabilir bundan kaçının. Bölgenin iyi korunması lazım.
    7. Jilet izine uygulama yaptığınız bölge güneş görecekse nazikçe güneş kremi sürmenizde fayda var. Güneş kremi kullanabilirsiniz. Ama güneş görmeyecekse kapalı bol ve uzun kıyafet kullanacaksanız güneş kremine gerek yok.
    8. İşlemden sonra kolunuzda kaşınma olur kaşımayın, Jilet izine uygulama yaptığınız bölgeyi asla kaşımayın. Ayrıca yarayı kaldırıp bakmaya kalkmayın. Kabuğu kendiniz soymayın.
    9. Cildinizde 2 gün içerisinde bir su toplama, aşırı kaşıntı, aşırı kızarıklık olursa ve bu kremleri sürdüğünüzde olursa derhal kullandığınız kremleri kullanmayı bırakın.
    10. Cildinizdeki kabuklar kendiliğindne soyulduktan sonra iki gün daha krem kullanacaksınız. Bu aşamada beklazon tekrar tevreye girer, ilk gün akşam sabah sürdüğünüz ve sonra kullanmayı bıraktığınız beklazonu soyulma bittikten sonra iki gün daha sabah akşam madecassol, e vitamini, b5 vitamini ve çinko oksitle yaptığınız merhemden önce çok az sürün. Bunu soyulma bitikten sonra iki gün daha sürmenizin nedeni cildin çabuk toplanmasını sağlamak.
    11. TCA asit cildin soyulma hızına göre tekrarlanır. Eğer cildiniz soyulma süreci ve normale dönmesi 15 günde biterse ayda bir yani (30 günde bir) tca yı jilet izleriniz tamamen geçene kadar tekrarlarsınız.

    Kimyasal Peeling Destekleyici Uygulama


    Şimdi eğer elinizde dermaroller varsa veya alacaksanız jilet izi tedavisinde kimyasal peeling uygulamasına destek olmak için uygulayacaksanız bu kısım sizi ilgilendiriyor. Cildiniz normale döndükten yani soyulma bittikten bir 5 gün sonra cildinize dermaroller uygulayabilirsiniz. Yani yaklaşık 20. günün sonunda dermaroller uygulayabilirsiniz. Burada dermaroller veya dermapeni tam jilet izinin üzerine uygulayacaksınız. izlerin üzerinde biraz gezdirdikten sonra, beklazon krem ve hazırladığınız tca iyileştirici merhemi sabah akşam 3 gün boyunca sürün. 3 gün sonra ise sadece akşamları glikolik asit %10 çözeltisini sürün ve sonrasında 1 tatlı kaşığı suda erittiğiniz 1 pirinç tanesi kadar c vitaminini sürün. Bu glikolik asit ve c vitamini ciltteki kolajen ve elastin üretimini arttırırarak daha hızlı iyileşme sağlayacaktır. Ama bu işlem dediğim gibi sadece dermaroller veya dermapen sahibi olanlar için geçerli.

    Jilet İzi Yok Etme


    Jilet izi geçirme konusunu anlattığım yazım burada bitiyor. Şimdi size yazının ve tca ile jilet izi silme yönteminin kısa bir özetini yapayım anlattıklarım iyice pekişsin. Evet tca ile jilet izi silenler olarak yazdığım bilgileri tekrarlıyorum, tca ile jilet izi geçer mi demeyin, kesinlikle geçecek, ama yukarıdaki tariflere kesinlikle uymak şartıyla. Asiti bütün izlere sürmeden önce ilk olarak bir izde 4 dakika deneyeceğiz. Sonra buradaki sonuca göre asitin bekleme süresine karar verip asiti tüm izlere çok ince olarak süreceğiz. Asiti genelde ince olan jilet izlerine bir iğnenin ucuna pamuk dolayarak çok ince süreceğiz. Çünkü asit ciltte yayılır, bu yüzden kenarlara getirmeden uygulayacağız, çünkü asit zaten yayılacak. Ne kadar ince uygulama o kadar iyi sonuç bunu unutmayacağız.

    Bakımına yukarıda anlatıldığı gibi özen gösterip kremi çok az sabah akşam sürmeye devam edip, gerekli kremleri gerekli zamanlarda süreceğiz. Kimyasal peeling uygulanan alana kremi az miktarda sürmeye özen göstereceğiz, kremi çok sürersek cilt erken soyulabilir sıkıntı yaşarız. Bu yüzden kremi çok az ve anlatılan zamanlarda süreceğiz. 

    Uygulama yaptığımız bölgeyi kaşımayacağız, yara kabuğunu soymayacağız, cildi keselemeyeceğiz. Uzun kollu ve bol kıyafetler giyerek bölgenin dış ortamlardan korunmasını sağlayacağız. Asit sürdüğümüz yeri dış etkilerden koruyacağız, dar kıyafetler giymeyeceğiz ki cilt tahrip olup soyulmasın. Özetle cildin dış etkilerden korunmasını ve mümkün mertebe kabuğun kendi soyulmasını bekleyeceğiz.

    Cildimiz soyulduğunda bir kızarıklık kırmızılık oluşacak, bakıma devam edeceğiz, panik yapmak yok o kırmızılık ve kızarıklık zamanla normale dönecek, bu aşamada kızarık cilde tekrar sit sürmek yok, cildin iyileşmesini iyice bekleyeceğiz. Cilt normale döndükten sonra 15 gün bekleyip yeni uygulamayı yapacağız. Jilet izleri kesinlikle silinene kadar uygulamayı tekrarlayacağız.

    Şimdi yaklaşık 8 sayfa uzunluğundaki bu yazıyı yazarken harcadığım emeğe teşekkür etmek için yazıyı aşağıdaki düğmeler yardımıyla sosyal medyada paylaşarak teşekkür edebilirsiniz. Ha aklınıza takılan sorular varsa, yorumlar kısmından sorabilirsiniz. Bende zaman elverdikçe cevap vermeye çalışayım. Hepinize izsiz bir ömür diliyorum, izler silindiğinde hayır duasını eksik etmezseniz sevinirim





    sosyal medya:


    Categories:
    Benzer Videolar

    0 yorum: